Sunday, May 29, 2011

buah tangan

assalamualaikum.

sudah lama tidak mengupdate blog. kenapa ye?

1-malas
2-tak ada idea
3-asyik buat benda lain
4- tak tahu.

dulu bukan main lagi semangat. sekarang umpama hangat-hangat tahi ayam. kejap je kan? time lepas defecate tu, panas lagi, lama-lama dah sejuk. :D!.
sekarang saya dah masuk block ke-4. posting public health and community medicine, bajet giler ayat. POSTING. this word reserves only for clinical students. ME? only pre-clinical students.berjumpa balik dengan math? mengerikan? bagi saya tidak ada perkataan yang dapat menggambarkan math. saya suka math? oh tidak. seingat saya. saya hanya dapat A1 untuk mathematics moden hanya dua kali time tingkatan lima. itu pun time trial SPM dan SPM. alhamdulillah. saya bukanlah seorang yang teror math macam albert einstein. dia tak suka math jugak tapi dia terror fizik. saya tak terror math tapi saya suka biologi. ada sebab kenapa saya tidak tulis saya tidak s_k_
math. kenapa? it will give you a psychology problem. kalau asyik kata tak s_k_, kita akan jadi tak S_k_ terhadap benda tersebut. thats why saya cakap saya tak terror.

saya terror math tapi sehebat org lain. kan? kalau tak mana mungkin boleh jawab practical dr jamal. saya sedikit slow dalam math. tu saja. allah dah ciptakan saya sebaik-baik kejadian. buktinya surah at-tin. mana mungkin allah nak ciptakan sesuatu yang buruk. sebaik-baik tak bermakna perfect. itu yang perlu kita faham.

so konklusinya apa? redha dgn apa yang allah bagi. saya dah bertekad di dalam hati, pasni kalau ada subjek math lagi, give your best shot, lalunya saja tanpa mengeluh apa-apa.

tensi jugak sebenarnya tapi hakikat seorang pelajar, kita kena banyak redha. itu yang saya nampak.

apa lagi? ha, video yang saya amik dari pendrive kawan saya. video

dada saya hanya berombak tapi saya sedih saya tak nangis.
lailahaillaallah.

peace no war